Tesla Model E kan visas upp på 2015 Detroit Auto Show

tesla-model-e

Teslas kommande modell har ännu inte namngivits officiellt, men då de har registrerat varumärket Model E, så är det detta som den har kommit att kallas. E:et skulle kunna stå för Everyone, Executive, Economy, Extended eller något annat, än så länge finns bara spekulationer. Dessa gissningar känns rimliga när man tänker på att Elon Musk har utlovat en Tesla för omkring $35.000 och med en körförmåga per laddning på 200 engelska miles (320 km) som ska konkurrera med bilar som BMW’s 3-serie och Mercedes C-class serie.

Model E var först menad att visas upp 2017, men nu har Tesla’s chefsdesigner Franz von Holzhauzen sagt i en intevju med tyska autobild.de att elbilen kan komma visas upp redan 2015, på Detroit Auto Show.

Model E är på många sätt ”det stora hoppet” för Tesla. Denna elbil ska vara den supermoderna bilen med lång körsträcka till ett pris där ”den stora massan” har råd att köpa en Tesla. Vi entusiaster av elbilar, likt Elon Musk och resten av gänget på Tesla, hoppas också att så blir fallet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *